tor

Members
 • Content count

  614
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About tor

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

1057 profile views
 1. 8 mj. star, čokoladni iz tog legla. Jedna sestra je žuta, druga sestra i brat su crni- promjenili su boju do 2.5 mj. starosti.
 2. To je već razlika, ali čak i takvi psi većinom karijeru počnu sa zdravima zubima, pa posle odrade koji meč sa zubom ili nekoliko manjka, ali i tu se radi u većini slučajeva o psima sa jakim ugrizom.
 3. Da bi se to desilo moraju se ispuniti 2 uvjeta. Bas bez zubi mora biti kvalitetan, a njegovi protivnici ni približno tako. Jer pas bez zubi je ko boksač bez ruku.
 4. Rotvajler je samonikla pasmina. Čak i potječe iz sličnog genetskog bazena kao šarplaninci i srodne pasmine. razlika je u tome što je Rotvajler nakon selekcije od 100 god. donekle promjenjen, postoje razni tipovi unutar pasmine, neki su promjenjeni zbog promjene -neki su unaprijeđene verzije pasa od prije 100 godina. Ali na svima njima, bilo dobrim ili lošim primjercima se vidi da su pasmina. NJO dobiven od izvornih njemačkih pastirskih pasa + brutalna selekcija. Doberman križanac svega i svačega, boxer križanac 2 dominantna srodna tipa. I to su 4 najpoznatije Njem. pasmine. Problem šarplaninca nisu leđa, stavovi prednjih ilio zadnjih nogu, glava, boja ili odlakanost. Problem su uzgajivači od kojih dobar dio ne zna šta je standard, pasmina i šta uopće žele. Pozdrav.
 5. 40 i nešto dana. https://s9.postimg.org/e0dpvdclb/image.jpg https://s17.postimg.org/h5tl9ec67/ttttt.jpg
 6. Starici i svim akterima nema. Ali za samu pasminu ima. Jer pitovi su pasmina koja ne bi trebala ići na ljude, a više puta je već dokazano kad razne mješančine urade nešto loše da se to pripisuje pitovima.
 7. Neodgovorno vlasništvo bez imalo sumnje. Je li to čistokrvni ampt ili neki mješanac, čiji uzgoj, koja je pozadinska priča?
 8. Za FCI na znam, ali X su dominantno malinoa + razni ovčari, terijeri, pa čak je ubacivana krv buldoga i mastifa. naravno sve to je rađeno prije više desetaka godina, prošle su generacije i generacije pod oštrom selekcijom......
 9. Nema smisla nagađati, sve će se viditi u roku od nekoliko miseci, ali moram priznati da sam se začudio dok sam ih danas gledao. I otac i majka crni, ocu mater crvena, majci otac crven.
 10. Ono kad misliš da znaš dosta toga, pa te život pljune u lice. Još jedan dokaz kako je uzgoj čudan i kako se nikad ne zna sa genima. Na ovom forumu je se više puta raspravljalo o bojama pitova i ja sam bio prvi koji je kritizirao plavu boju. Govorio sam da mislim da je ta boja možda moguća kod čistokrvnih pasa, ali da je to toliko zanemarivo i većina plavih pasa (koji se reklamiraju po internetu) su mješanci. Prije nekoliko dana je se okotila jedna kuja.6 komada, jedno crno, jedno žuto (ta dva su uginula u prva 2 dana). 9 dana stari. Kad je okoćeno bilo je mišje sive boje sa tamnom glavom. Sad kako mijenja dlaku ta siva postaje sve jasnija i dobiva plavu nijansu. S tim da mi je se učinilo da i na glavi ta tamna ima neki čudan odsjaj. Možda se ne vidi dobro na slikama, ali danas na suncu boje su se jasnije vidile. Ista stvar. Boja je bila tamnija, bila je manja razlika u boji između tijela i glave. Žuto štene sa čokoladno-crvenom nijansom po leđima i glavom u toj crveno-čokoladnoj boji. Žuto sa crnom maskom. 4-ka na okupu. Još su mali i vjerovatno će još malo promjeniti boju, ali da su me iznenadili -to jesu.
 11. Samo sam rekao ne da mali nije čisti zebo, već nije čisti pit, ništa više i ništa manje.
 12. Pa sam si rekao da je tvoj pas mješanac. Znači ne da je iz outcrossa dvije linije pitova, već mu jedan roditelj uopće nije pit i kakve veze sa Zebom to ima?
 13. Pako nadam se da se šališ i da su postovi koje pišeš neki tvoj uvrnuti humor. Ako nisu tog psa pokloni nekome tko će ga moći kontrolirati i negdje di se ne kreće mnogo ljudi, a ako je doista takav kao što pišeš ( i ne radi se o običnoj nesocijaliziranosti) tu je najbolji lijek metak u čelo. Inače za Zeba govore da je bio čisti luđak. Bio je manbiter i to kažu da je baš išao ubiti, a ne ugristi radi reda.
 14. To što je ubila drugu kuju je dokaz da ima nagon za ubiti, to što je izgubila očnjake je dokaz da je uporna jer je mate nisu uspjekle spriječiti i tu ću stati. Na kraju krajeva da je uzgoj tako jednostavan svi bi imali savršene pse. Sviđa ti se ugriz, odabereš grizača i odjednom svi grizači, hoćeš inteligenciju, nakon jednog parenja je i dobiješ i slično. Bilo bi lijepo da je tako, ali nažalost nije.