tor

Members
 • Content count

  636
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About tor

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

1111 profile views
 1. Pitanje je trebaju li svi psi preparate. Na dalje isti preparat neće isto djelocvati na 2 različita psa. Znači da bi bili sigurni da preparat maksimalno poboljšava psa prvo bi trebalo vidi psa bez njega i s njim, testiranog u istim okolnostima. Čak je kroz povijest, pa i u novije vrijeme bilo pasa za koje sam siguran da su stali zbog pogrešnog korištenja preparata.
 2. Bandog 19.dio

  Slažem se. Samo sam komentirao trend među određenim ljudima da se svašta proglašava napuljcem. napuljca (naravno da mislim na radnom) treba biti lako razlikovati od ostalih pasmina. Volio bi vidit lsike tog psa i ime.
 3. Bandog 19.dio

  Radna težina 64 kg, izložbena preko 70. Isti pas dok je bio mlađi.
 4. Bandog 19.dio

  iskreno rečeno i tu treba razjasniti neke stvari. Neki od tih pasa su sa samog početka stvaranja pasmine i gledajući tehnički ni oni ne trebaju biti uzor u uzgoju radnih napuljaca. Tu ne želim reći da su to loši psi, ali svaka pasmina treba izgledati drukčije od drugih pasmina , a dosta tih izvornih pasa su bili neki tip između korsa, prese i napuljca. Znači to su lijepi psi, vjerovatno dobri radnici koji bi i danas dobro došli raznim bandog programima, ali ako će se uzor tražiti u radnim napuljcim a treba težiti ovome. Otac čisti napuljac, majka presa sa dosta napuljčeve krvi. On po ponašanju čisti napuljac, a i izgled može proći.
 5. Evo ga čovik je lipo napisao. Bez obzira na odgoj i genetiku ni ja se ne igram. Slavni preci su zanimljiva priča, ali jednostavije je spriječiti nego liječiti.
 6. Kad se govori o čistim pitovima iz borbenih linija i čistih pastircima koji su čuvari (a ne ta novostvorena borbena selekcija). Pitove u većini slučajeva pokreće lovački nagon, a pastirce obrambeni. 2 suprotna nagona.
 7. Samo malo. Moje je mišljenje da su te dvije linije nešto pogodnije za socijalizaciju od drugih linija ili ajmo reći prosjeka pasmine. I to ako ćemo tražiti razlike između te dvije linije ovi od Daisy su nešto lakši ovi od Dendijevih. Ali čak i u te dvije linije treba prepoznati takvog psa, znači nije da svaki pas iz tih linija može biti ljubimac. Na kraju krajeva i u tim linijama ima pasa koji su "ludi" kao i svi drugi. Iskreno rečeno ne znam. Za odgovoriti na to trebalo bi iz prve ruke poznavati nekoliko gen. prije Daisy i Dendija i sve sa čim su pareni.
 8. Za tih dvoje znam da su mogli i viđao sam pse iz parenja te dvije linije za koje znam da su radili u ringu, a van ringa bili čista suprotnost. Znam za Daisy pse koji su proradili i testirani, ali su ih vlasnici držali za ljubimce i redovito izvodili u park sa drugim psima. Za grch llantasa postoje razne priče, a i moglo je se naći snimke kako se igra sa drugim psima.
 9. U većini slučajeva zna i ako se pit pušta sa drugim psima treba paziti. Ali postoje izuzeci, naravno tu se radi o liniji i odgoju. Grch Daisy 5w je jean od njih, grch Dendy 7w je drugi primjer, znam za neke pse koji su bili iz parenja te dvije linije da su radili i u rasplodu dali dobre pse, a van ringa su bili prostojni. Čini mi se da je grch Chavez llantas bio isti takav....
 10. Kao što Joke kaže genetika. Ima pasa što se plaše nepoznatihl judi, nepoznatih predmeta (auti) ili općenito prostora koji ne poznaju.
 11. Genetika je važna. I kod borbenih pasa postoje psi koje je lakše socijalizirati, oni koji uče i koji su tvrdoglavi......
 12. Možda neke traume iz prošlosti, možda genetika "pokvarena roba". Što se tiče ponašanja prema drugim psima, možda ostane hladan čitav život, možda proradi, ali to uspijete kontrolirati -bilo je pasa koji su bili vrhunski u ringu, a vlasnici su ih šetali po ulici bez problema, a možda proradi i pretvori se u potpunog luđaka. Naravno ako je normalan pas očekujte tipično psećije ponašanje bez obzira na to želi li se boriti ili ne- kao npr. pokazivanje dominacije.
 13. Ch pas sa 3 pobjede, grch pas sa 5 ili pobjeda bez poraza. I to su uvjeti za dobivanje titula. Pas je mogao imati sve pobjede u točno određenoj kilaži (znači odredi se max. kilaža koju pas može imati), u catchweightu -odredi se meč 2 psa i vlasnici ih dovedu u kilaži po želji ili neke pobjede u određenoj kilaži, neke u otvorenoj. To nema utjecaj na titulu.
 14. Čini mi se da sam prije nekoliko god. čuo da je njegov otac preko 31. kg. u pitu, a ni on nije mali, a koliki mu je pit ne znam.