zmanic

Members
 • Content count

  847
 • Joined

 • Last visited

5 Followers

About zmanic

 • Rank
  Advanced Member
 • Rodjendan 10.10.1966.

Informacije o profilu

 • Pol
  Not Telling
 • Lokacija
  End Of The World
 • Interesovanja
  HiFi, fly fishing, planinarenje

Recent Profile Visitors

1080 profile views
 1. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Tu jw uvek problem šta je pravi koeficijeng inbreedinga, Hardimanov ili Rahtov. Ja pošrujem prvi, ali odomo već u sitna crevca -----
 2. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Ako već mora neko da kaže, ajde ja da budem : uvek je bilo incesta, uvek se forsirao, i uvek je bilo degenerisanih jeidnki u takvim leglima. Pitanje je da li ih pustiti da se zlopate celii život, ili ih uvalljivati po 200€, zbog pedigree-a. Prećutuje se, ali za mene nije neko pametno pitanje buko nikada. Selekcija je uvek bila prioriret pri odabiru rasnih pasa. Naravno da ima gubitaka, a naročoto u inbridingu. Ko sa time ne računa neka se ne bavi poslom uzgoja.
 3. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Za AST-a na ovim prostorima vise nije. Hiperprodukcija i ultrarasprostranjenost je ucinila svoje.
 4. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Olikane, malo pa se još i znamo :). Kolko se od usera ovog Foruma hrani po ceni od 10-15 dnevno??? Mislim ispod 5%. Za tri džaka takve hrane zapse mozete nabaviti zamrzivač od 300l i u njega smestite celo june! http://www.stips.minpolj.gov.rs/node/260 Pa kombinujete, i balansirajte kolko oćete. Malo iznutrice, malo paflok, malo sa buta..... možda ponekad ukradete i sebi biftek .... PS Pre mesec dana sam ukapirao, ovde na kraju sveta, u državnoj službi u usranoj srbijici, da polovina ljudi sa školskom decom ne doručkuje na poslu nikada, niti donosi nešto od kuće. 300 kinti dnevno odlazi deci za doručak deci, i to je to. Ostali (preko 30 posto nezaposlenih) čekaju popodnevnu čorbicu ili pasulj sa suvim kostima. Izvan toga, kod porodica koje nemaju dvoje zaposlenih, ili imaju studente, još je gore. Ne umišljam.
 5. Pre nešto od pola sada, sahranjen je Saša Đorđević - Bunda, odgajivač SOP-a iz Pirota. Moj školski drug i prijatelj: Počivao u miru!
 6. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Da se vratimo temi. Shiwa neće Specijal, dok Super Sport hoće. Inače je 90 posto na BSRF ishrani.
 7. Pucanje ligamenta u kolenu

  Ostavi treninge za prolece, neka miruje preko zime i trckara samo.
 8. Dovoljno saznanje da budete na oprezu. Jednom ce ukapirati da je porastao. Plasljiv pas = nesiguran u sebe = OPREZ UVEK!
 9. Problem sa komsijinim psom

  Pubertet pocinje nesto posto promeni zubice, sa 6-7 meseci, a traje do nesto 12-14 meseci. Fizicki se formiraju kompletno do nekih 18 meseci,a neke linije se sire u glavi cak do trece godine. Fizicki trening moze da pocne lagano sa 18 meseci, do tada samo trckaranje i plivanje kolko zeli i moze.
 10. Ne daje se celo jaja nego samo žumanac i ne svakog dana.
 11. Problem sa komsijinim psom

  Svar navike i procene drugog psa, naučićeš da razlikuješ upozeravanje i čuvanje poseda od najave napada. Moja ulica je mala ali prepuna pasa. Kad prolazimo trese se od laveža sve u krug. Ima svega i svačega, da ne nabrajam. Svima je objašnjeno da moji psi nisu zajebancija i da se drže podalje za dobrobit svojih pasa. Svi drže pse iza kapije, isto radim i ja. Imamo i par uličara koje hranim i koji se brinu o bezbednosti, i šetaju sa nama. Ostalo je samo ukras. Imamo u komsiluku i švajcarca u punoj snazi koji kidiše kao luda kad prolazimo, ali kad je pušten ne prilazi nam nikako. Šivi dajem da se njuška preko ograde sa jednim goldenom i to je sve od kontakata koji nam trebaju. Ostalo ignorišemo pa neka laju kolko oće. I kad je bila mala, stanem ispred, isprepadam napadače i produžavamo bez obaziranja. Ne zaustavljaj se, ne diži psa u ruke, ne teši ga niti miluj ako je uplašen, odbrani ga ako treba na bilo koji način makar i silom, nastavi kao da nije bilo ništa, i biće sve u redu za par meseci. Odbranu smisli pre nego vam se napadač približi.
 12. Nosna pečurka i očni kapci treba da budu potpuno tamni, bez belih i roze polja.
 13. Štene grize beton i jede zemlju?

  UČI, našao si mesto gde ima mnogo saveta, čestitam Kreni, čitaj i uči, uči, uči, uči, uči, uči, uči, uči, uči, ..... Vratiće ti s!e stostuko
 14. Preporuka za nabavku mesa beograd

  https://www.facebook.com/people/Milos-Jovanovic/100010280447087 https://prirodapasa.com/index.php?topic=1398.0
 15. Dezinfekcija od parvovirusa

  Ja 2x godišnje prskam boks, kućicu i okolinu Oxicid-S preparatom. Opšti biocid, prskaju se štale time. Za sada deluje.