arandjelovic

Members
 • Content count

  302
 • Joined

 • Last visited

About arandjelovic

 • Rank
  Member
 1. https://www.zov.rs/srpski-gonic/
 2. Drago mi je da si ponovo tu.
 3. Da li si probao da staviš sebi teletakt oko vrata ? Čisto da probaš?
 4. Nema tu pravila,dosta se različitih iskustava. Uobičajeno je da se psi linjaju dva puta godišnje. Psi koji žive u stanu linjaju se više od onih koji žive napolju ,rasa ne mora da ima mnogo veze sa tim koliko će se pas linjati. Neki od faktora izraženog linjanja mogu biti; -opšte zdravstveno stanje jedinke -neodgovarajuća ishrana -genetske predispozicije Ne treba kriviti Labradora za linjanje pre bi ga trebalo okriviti što pravilno nošenim repom redovno omlati sve što se nalazi u dometu.Obično strada cveće i ono što se nađe na stočiću u dnevnom boravku.
 5. Štence treba pregledati,videti da li je sve u redu i tu nema dileme.Naravno mislim na nekoga ko je odgajivač legla i ima dobru komunikaciju sa majkom štenaca. Ne treba dozvoliti da nepoznata lica uznemiravaju kuju i štence. Koliko mi je poznato,rase kojima se kupiraju repovi,ova operacija radi se baš u tom uzrastu.
 6. Izvini ali nisi u pravu
 7. Ne vidim šta je sporno u tome da je situacija režirana.Bitno je da su svi uradili svoj posao
 8. Po čemu zaključuješ ???
 9. Šta sam hteo da kažem sa ovim videom,koji sam iznad postavio. Akteri su tri Labrador retrivera,ali dva psa u čamcu imaju problem i svesni su ga ali nemaju rešenje.Treći pas reaguje kao da od prvog trenutka zna šta radi. Zaključak bi bio: - eksterijer je važan ali pas je kompletan samo ako zadovoljava i rad. Kada kažem rad mislim na kombinaciju urodjenog i stečenog znanja. Naravno u skladu sa zahtevima standarda. Sada koliko sam upućen takvih pasa nema ili ih ima neznatno u odnosu na ukupnu populaciju. Voleo bih da se ova tema osveži i da vidimo kakvim Labradorima raspolažemo,polovinom druge decenije 21-vog veka.