Berna22

Members
 • Content count

  1965
 • Joined

 • Last visited

About Berna22

 • Rank
  Hero Member
 • Rodjendan 28.11.1984.

Contact Methods

 • Website URL
  http://clockworkplum.wix.com/bernaphotography

Informacije o profilu

 • Pol
  Female
 • Lokacija
  Beograd - Zemun
 • Interesovanja
  Fotografija, psi
 1. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Evo ja sam sportista i ne uzimam nikakve suplemente.
 2. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  I tako je @PREMIL iskulirao još jedan post i temu u kojoj se uglibio.
 3. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Naravno. Ja sam ubacila svog psa u studiju pa pratim svakako. Što se suplemenata tiče, čitam, slušam, bavim se ovim načinom ishrane od 2013, ako pas nema neki problem, i ako meso daješ sirovo, jedini suplement koji je neophodan je... vitamin E. Njega ima u mesu, ali se nažalost uništava zamrzavanjem, a mislim da skoro niko nema mogućnosti da daje sveže, nezamrznuto meso. A psima su potrebne mnogo veće količine vitamina E nego nama. Ja imam matorka kojeg muči artritis i s toga dajem suplemente koji smanjuju upale i bol od artritisa. Naravno, dosta ljudi koji hrane svoje pse BARF-om dodaju suplemente preventivno, pretpostavljam tako i vaši prijatelji. Kuvana hrana je već druga priča i tu bi trebalo ubacivati i vitamine i minerale (pre svega kalcijum), i mnogo je komplikovanija od BARF-a.
 4. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Ahaha o bože svašta sam čula do sad ali to sam visokim procentom proteina je tako žestoka papazjanija. Veća je verovatnoća da će pas na granulama da oboli od bolesti bubrega i jetre nego pas na mesu, granule su suve, sintetika, a meso je puno vode i ono što je prirodno da se jedan mesojed hrani. Pankreatitis nastaje usled velikog procenta masnoća i naravno da se može izbeći pravilnim pripremanjem obroka. "Ketopet" je prihvatilište za pse obolele od raznih vrsta rakova, hrane ih isključivo prirodnom hranom na bazi keto-dijete, a uključuju po potrebi i druge metode lečenja, mnoge pse su doveli u remisiju a dosta njih izlečili, tako da je i ova poslednja rečenica ozbiljna papazjanija. O štencima da ne pričam, znam gomilu odgajivača iz belog sveta koje svoje štence baš hrane sirovim mesom i ne fali im ama baš ništa. A sad bacite pogled na ovo https://www.facebook.com/rodneyhabib/videos/10155996998017028/ I možda bismo mogli da se prebacimo na neku drugu temu i prestanemo Premil vetu da kvarimo reklamu?
 5. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Ovde sam našla rezultate njegovog prvog istraživanja https://llprf.org/a-study-that-changed-my-life/ Negde sam čitala baš detaljne analize rezultata tog istraživanja ali sad ne mogu da nađem.
 6. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  @Tuncay Baci pogled https://longlivingpets.com/
 7. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  S jedne strane si u pravu, s druge strane naučno je dokazano da ishranom može da se utiče na gene ("nutrigenomics").
 8. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  I ako kupiš medveda koštaće te mnogo više, gore si napisao za "srednjeg psa", sad spominješ psa od 50 kg, kao što rekoh, dogovori se sam sa sobom o čemu hoćeš da pričamo. Da, pogrešila sam u računici, ako si to hteo da čuješ, ali to ne menja nešto preterano zaključak da je Premil hrana prepuna ugljenih hidrata, dok je tvoje prenaduvavanje cene ishrane psa Orijenom i poređenje sa platom kasirke u Maxiju dovodi do zaključka da ne možeš da imaš platu kasirke u Maxi-ju a da tvoj pas ima relativno kvalitetan život. Zapravo, kao što si i sam zaključio, sve je stvar prioriteta. Stalno se busaš u grudi kako je tvoj pas živeo 13 i plus godina, ajde da je živeo 16+ pa da kažem... impresivno, 12-13 godina je prosečni životni vek psa. Na tvom mestu bih stavila prst na čelo i zapitala bih se da li sam mogao možda nešto više da uradim, npr da li bi moj pas živeo duže da ga nisam ceo život hranio granulama.
 9. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Olikan ja stvarno ne razumem o čemu ti pričaš, a počinjem da sumnjam da razumeš i sam sebe. Pokušavaš uvek sve da "prenafuraš", a posle se vadiš na neke glupe izgovore. Ako računaš koliko u proseku treba za hranu, onda je besmisleno da računaš ostale troškove. Besmisleno je računati i "bar jednu posetu vetu" na mesečnom nivou, jer se to nikad tako ne računa. Ajde da se dogovorimo, hoćemo da računamo koliko košta hrana ili koliko košta pas? Ako ćemo da računamo koliko košta hrana, onda ćemo recimo da uzmemo Orijen od 13 kg, i ajde baš da uzmemo "Six Fish" koja košta 16,500,00 din. Po uputstvu proizvođača, pas od 30kg treba da jede 330 grama dnevno, dakle, hrana ti traje tačno 39 dana, odnosno mesec i 9 dana. Dalje možemo da izračunamo da pas dnevno pojede iznos od oko 420 dinara. Neki te pare daju dnevno na cigare. No nije ni bitno, jer mnogo kvalitetnije od Orijena (koji je ipak granula, pa ma koliko je našminkao to i ostaje) i mnogo jeftinije je da lepo psu daš meso.
 10. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Tebi matematika nije jaca strana, zar ne? Ajde mi objasni ovu racunicu, ako uzmemo u obzir da je dzak od 13kg i da kosta izmedju 13000 i 17000 dinara, a da pas od 30 kg jede preporucenu kolicinu od 330 grama dnevno.
 11. Snizenje temperature kod psa u kucnim uslovima

  Kako je pas? Je l' ste bili kod veterinara?
 12. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Dehidriranog mesa. U tome je i problem. Koje meso? I zašto ne piše koje meso? Ajde što Premil vet "ne razume", nemoj mi reći da i ti ne razumeš koji je problem u tom sastojku
 13. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Diana je dala jednu generalizaciju koja nije potpuno netacna, s obzirom da na obrazovanje veterinara po pitanju ishrane jako puno uticu svetski giganti i njigova filozofija proizvodnje industrijakih hrana za zivotinje. Dati psu da jede kukuruz je isto kao dati kravi da jede meso. Psi su prokleti u smislu da su se adaptirali da jedu sve bez instant posledica, ali kad-tad dolazi do “pucanja”. Problem je sto prodju godine i retko ko poveze to sa neadekvatnom ishranom.
 14. PREMIL hrana za pse - pitanja i odgovori

  Nade, molim te mi reci kako da ja coveka, koji napise da u mesu nema vitamina, shvatim ozbiljno? Naravno da ima veterinara koji se razumeju u ishranu, ono sto sam svojim postom htela da istaknem je da su, nazalost, u manjini.