Sve aktivnosti

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Today
 3. CAC Brcko 29.04.2018

  Ko sudi II fci umesto sudije Belkisa?
 4. Mops ishrana

  Pozdrav svima! Treba mi Vas savet! Vec jedan period imam mopsa, muzjaka i mislim da je ovo jako vazno da podelim sa svima. Kao sto znate mops je sklon gojenju i mora zvaki obrok da mu se meri, da hrana bude kvalitetna i mora zaista da se vodi racuna o njegovoj ishrani. Kad sam ga uzimala svi su govorili da uzimam Royal Canin, medjutim sastav mi se nije svideo, i od malena do sad (10m) koristim Natural Trainer, i zadovoljna sam i on se ne goji puno i prijaju mu te granule. Zanima me kakva su Vasa iskustva sa Trainer hranom i da li da nastavim sa njom do daljneg? Da li je ona adekvatna hrana za mopsa??
 5. Perut kod pasa

  Ja bih odgovor potrazila u nacinu ishrane...
 6. Beli iscedak kod zenke iz vagine

  Kao što rekoh može da bude a i ne mora. Neke količine iscedka su normalne tokom skotnosti, ali koja je količina, gustina, boja, miris... ima tu dosta faktora. Moja kuja je uvek jako vodila računa o svojoj higijeni (nikad ni u toku teranja nije ostavljala tragove za sobom) tako da iscedak nisam mogla da primetim (ako ga je uopšte imala). Možda i nema infekciju, možda ima neku relativno bezazlenu bakteriju koja nije opasna ni po nju ni po štence a možda ima i parazitarnu infekciju, gljivičnu (Brucella canis,Escherichia coli, Streptococcus, Salmonella, Campylobacter bacteria, herpesvirus) Malo detaljnije ... Vet će uraditi direktni preparat (odnosno laboratorija) i zasejavanje podloge pa će se tačno znati da li nešto jeste, nije i pta je. Moram malo da vas grdim (tj tvog druga) . Problem se pojavio bar pre nedelju dana, zabrinut je, ali od silne zabrinutosti nije veterinara ni pozvao telefonom a kamoli uradio bris. Sad je i vikend, pa dok on ode u ponedeljak (ako vet ne radi vikendom), pa dok se dobiju rezultati, pa eventualna terapija, ispada da kuja možda nosa potencijalnu infekciju 15 dana (od 62-63 koliko traje skotnost). Budite malo odgovorniji.
 7. V CAC Lebane 19.05.2018

  https://www.dodaj.rs/image/xctDe https://www.dodaj.rs/image/xcSOY https://www.dodaj.rs/image/xcTEd
 8. juče
 9. V CAC Lebane 19.05.2018

  http://[frans1971/media/URL=http://s1229.photobucket.com/user/PLAKAT dobar 2018 copy.jpg.html][/URL]
 10. V CAC Lebane 19.05.2018

  http://[URL=http://s1229.photobucket.com/user/
 11. V CAC Lebane 19.05.2018

  http://s1229.photobucket.com/user/frans1971/media/PLAKAT dobar 2018 copy.jpg.html?sort=3&o=0
 12. Lokacija izlozbe je kao i prošle godine i odrzava se na fudbalskim terenima TSK TEMERIN iz Temerina.
 13. Pocetak izlozbe je u 10h Psi ce biti rangirani po sledecim kategorijama : Od 3-6 meseci Od 6-9 meseci Od 9-12 meseci Od 12-18 meseci Od 18-24 meseca Preko 24 meseca Veterani Sampioni Odgajivacka grupa Parovi Cena prijave: Prvi pas 1200 Drugi pas istog vlasnika 800 Treci pas istog vlasnika 600 Razred beba 3-6 m 600 din Za izlagace iz inostranstva cena je ista... Vase prijave saljite na e-mail adresu: vladocoper71@gmail.com Vlado Kontak telefoni: 060 072 6440 Vlado 062 608 511 Marselo Svi psi moraju biti uredno vakcinisani i ocisceni od parazita sa uredno ispisanim zdravstvenim knjizicama! Srdacan pozdrav i Dobro nam dosli !!!
 14. Perut kod pasa

  Pozdrav svima Imam zenku RR od godinu i po dana..... Primetio sam da kada je cetkam, da jako lako, izvlaceci podlaku izvucem i velike kolicine peruti. Tj bar mislim da je to perut, tako mi deluje..... mnogo belih sitnih tackica nalik krupnoj prasini. Nacin na koji je cetkam, zbog njene kratke dlake je da prvo gumenom cetkom idem uz dlaku i izvlacim podlaku i opalu dlaku i onda furminatorom idem niz dlaku i skupljam sve to. Zanima me da li je pojava te peruti normalna, ako nije sta da radim? Ja generalno izbegavam da je kupam (neka stara skola sta znam, ranije imali pse u dvoristu nikad kupani nisu itd...) Ona je ruku na srce dva ili tri puta kupana po preporuci veterinara pre jedno 6 meseci zbog blagog demodexa koji je imala samponom sa hlorhexidinom, mada moram priznati da je te kao peruti bilo i pre tih kupanja. Pre toga i nakon toga samo vodom ponekad i rastvorom vode i sirceta. Ako neko ima iskustva sa ovim, zamolio bih da podeli
 15. V CACIB Kraljevo 28.4.2018.

  Pehare dobijaju: - Svi pobednici po razredima na mini-specijalkama, cacib muzjak i cacib zenka - Svi prvaci rasa - Junior handling (I, II i III mesto) - Baby BIS (I, II i III mesto) - Puppy BIS (I, II i III mesto) - Veteran BIS (I, II i III mesto) - Najlepsi odgajivacki parovi (I, II i III mesto) - Najlepse odgajivacke grupe (I, II i III mesto) - Srpske rase (I, II i III mesto) - Najlepsi pas grada Kraljeva (I mesto) - Junior BOG (I mesto) - Junior BIS (I, II, III i IV mesto) - Pobednici po FCI grupama (I, II, III i IV mesto) - BIS pobednici (I, II, III i IV mesto) Dobrodosli!
 16. Last week
 17. Sarplaninac - 107.deo

  Ja sam u predhodnom postu napisao da se na izlobama mogu vide kerovi koje mogu da se kinoloshki proslede i da zadovoljavaju kriterijum, ali problem je da se vichina od njih loshe krechu, badava jurenje po ringu da bi se to prikrilo onaj ko je video kako juri Sharplaninac na planini i napravi sporedbu sa ovim urbanim to je velika razlika da je praktichno ne sporedlivo, ja bi malo i o Karakteru Sharplaninca, mnogo je teshko to opisati u nekoliko rechi, ali probachu da to koliko ja umem da opishem, znachi sam shto se shtene oshteni na planini posle 30 dana kad pochne da se kreche, njegova majka vech ide na poso pa se taj karakter stvara vech od rane mladosti, bijo sam u prilici da godinama pratim taj rad sa malim shtencima, pored toga shto ih chobani chekaju do 3-4 meseca starosti, oni rade i neshto drugo, kad pustaju ovce na pashu prichamo za civru ovaca od 1000-2000, pa se oni dele po grupe na 500 ovaca dolazi 4-5 kera, i chesto sem gledao da shtene ide nekim Sharcem koi nije bash neshto eksterijerno dobar, pitam ovchara zashto to radish, kaze Mitre ovaj shto ga vidish ima fenomenalni karakter, shtene je odlicho ali ovaj che da ga svemu nauchiti , kako da oseti predatora, kako da se kreche on che tu da nadje mesto u tom heraskom delu, tu vishe nema ni majke ni oca, nije to tako sve sluchajno, ovchari kriju sve njihove strategije, pa evo probajte u urbanoj sredini stavite shtene pored neko kera koi udara na sve i svashta i shtene che da poprimi sve njegove vrline radiche isto mislechi da tako treba, skim si takavsi...
 18. Sarplaninac - 107.deo

  U potpunosti se slazem sa vashim postom....
 19. Sarplaninac - 107.deo

  Taj se balans vidi "kao na dlanu" pri kretanju! Ako delovi "mašine" nisu pravih dimenzija i pravilno složeni, mašina radi kao "raštimovan klavir" iako, pojedinačno gledano, svi delovi izgledaju prvoklasno. Mnogo puta sam na specijalkama video baš ovaj slučaj, dopadljive jedinke u stavu, a kada se "mašina" pokrene... raspađos! Nažalost upravo takve jedinke su u poslednje vreme često proglašavane za pobednika specijalki?! Ja se zalažem da se na eksterijer daje trećina poena(ali ako je on rasno upitan, da se pas penalizuje i negativnim poenima), da se na motoriku daje trećina poena i na karakter poslednja trećina.Ovo što ja pišem je u trenutnim okolnostima čista utopija, jer poznajem samo nekoliko odgajivača koji bi to mogli ispratiti, a sudija... pa pokojni Miljković bi, uz "određene korekcije" mogao da arbitrira. Ali bitno je da odgajivači shvate da je moguće kvalitetnije, standardnije procenjivanje šarplaninaca, pa godinu po godinu, dok se ne stigne do objektivnije procene jedinki. Drago mi je da je kvalitet urbanih pasa neuporedivo bolji u odnosu na pre samo 7-8 godina! Rad jednog broja odgajivača daje rezultate, dobija se sve više standardno poželjnih legala, a to je do skoro bila "nemoguća misija"!
 20. Beli iscedak kod zenke iz vagine

  Witch hvala na savjetu. Rekao sam drugaru,zvace veta da odvede zenku na ultrazvuk i uput da se vidi sta je. Zanima ga da li je to opasno? Da li je jos nekome zenka imala to a da je sve bilo ok?
 21. CAC BATOCINA 20. maj 2018.

  Kinološko društvo Batočina iz Batočine po odobrenju Kinoloskog saveza Srbije održaće 20.Maja 2018 god. XVII nacionalnu izložbu pasa svih rasa kod Lovačkog doma ''Rogot'' u Batočini sa početkom u 9:30 časova. U okviru izlozbe odrzace se specijalka Epanjel Bretona. Uplata za prvog psa iznosi 1200 dinara,za drugog 1000 za svakog narednog 600 dinara a za bebe i veterane uplata iznosi 800 dinara. Za strane izlagače uplata po prijavljenom psu iznosi 20 eura. Uplatu možete izvršiti na žiro račun: 150-7805-03 na ime Kinološko Društvo Batočina. Adresa: Kinološko Društvo Batočina Lovački dom ''Rogot'' 34227 Batočina. Bez dokaza u uplati prijava neće ući u katalog. E-mail: kdbatocina@gmail.com www.kdbatocina.weebly.com Sve informacije na telefon: 062770739 0637710506; Tel/fax: 034 842 908 - Sudija specijalke Epanjel Breton i deo VII grupu Dr. NEBOJSA SURBATOVIC - DEJAN GUJANICIC I, deo II grupe,deo III grupe - DALIBOR ANTIC deo II i IX grupu - DRAGAN KRSTIC deo III, IV i V grupu, - Dr. DRAGAN JANJIC deo VII,VIII,X grupu - ACA BELJIC VI grupu, Delegat izlozbe : Dr. Mahmud Al Dagistani Dobrodosli na CAC Batocina i zelimo vam puno uspeha Zadnji rok za prijavu: 17.05.2018 god www.kdbatocina.weebly.com
 22. Sarplaninac - 107.deo

  Pominjuci profesora Pavlovica samo sam htela da vam kazem da isto tako naucno verziranih ljudi a istovremeno znalaca pastiraca, prakticnih znalaca, znalaca na terenu gde su oni, govorim pre svega o azijatima, ima u maticnim zemljama. I da su se oni bavili upravo time, kako napraviti validan test, etoloski pouzdan, koji bi proverio te osnovne stavke karaktera i predispozicije, ono urodjeno, ne steceno preko obuke urbanog, ili obuke da je tako nazovem planinskog izvornog tokom odrastanja u coporu i rada sa starijim iskusnim psima. Znaci, ako su oni napravili testove za proveru karaktera azijata ili KO onda nije problem napraviti i testove za sarplaninca, posebno jer ne bi morale nase sarplanindzije da krecu od nule, vec bi taj kinoloski pastirski test, pravljen po nekom drugom pastircu adaptirali na ono sto je svojstveno sarplanincu. To sam samo pominjuci profesora Pavlovica htela da kazem. Moj post je samo o tome da se moze i dobro bi bilo da se to uradi. Primereni testovi za proveru karaktera. Ni kod jedne rase koja je radna, a sarplaninac jeste i morao bi da ostane radna rasa, ne postoji uzgojna procena koja bi bila svedena samo na eksterijer i anatomiju. A posebno ne bi smela kod pastirca, jer kod pastirca je ako cemo bas pravo upravo taj fenomenalni karakter sto ga izdvaja. Znaci ta njegova dusa koju pominjete. Po eksterijeru ima i lepsih i skladnijih rasa pas od pastiraca, fascinantnijeg kretanja. Ali ta njegova, ja je zovem plemenitost, ona je nesto posebno. Da pisu o karakteru, kretanju i dusi sarplaninca ima daleko daleko pozvanijih od mene. Ima i mladje generacije koja ima i prakticna i teorijska kinoloska znanja pa kad bi hteli mogu taj spoj i ovamo na forum da prenesu. A to sto pisete o promenama, to je nazalost tako i kod drugih rasa, generalno. Zabrazdi se nekuda pa se onda vraca. Retko koja rasa koja je postala popularna u izlozbenim ringovima nije pretrpela te metamorfoze. I kod ostalih pastiraca je to tako, odusevi nas svojom divljom gorstackom ili stepskom lepotom, standardizujemo ga, promenimo pa onda kad to ucinimo po nekim kinoloskim nedodjijama trazimo neku drugu rukom coveka jos neiskvarenu prirodnu sirovu lepotu. Nije to dobro, ali tako je nekako vazda.
 23. Sarplaninac - 107.deo

  Vidite Tuncay, vsve shto ste ovo napisdali oko profeora je vech opshto poznato,i ja sam u mom posto odao chas prrofesioru. ali shto su posle toga nije ostalo na tome shtas je visho na planini i perma chemu je napisao Standard to je fakt, jer takve kerove koje sad vidimo po izlozbama garantujem nije visho ni priblizno jednog. tasko ostasvite koje gde rodjen, na milijradu slucheva imamo gde je neko rodjen a gde naprasvijo karijeru, dajte Vi NAPISHITE OKO kARAKTERA SHARPLANINCA, NJEGOVO KRETANJE, NJEGOVU DUSHU PROBAJTE DA OTVORITE...
 24. Luna

  Luna- majka mog Baka
 25. Sarplaninac - 107.deo

  DiCEVSKI ,hvala na odgovoru !Moj neki stav je da se rasa(kao i mnoge druge modifikovala)sto je po meni sasvim u redu i neki civilizacijski put.Modifikovala ne znaci promenila apsolutno nego u odredjenim kontekstima ali to je i dalje pastirski pas!Oko testa karaktera pa .....treba jasno odvojiti sluzbene testove od pastiraca to je jako bitno ,moj neki stav je posto je pastirac cuvar (stacionarnog prostora ,stoke) na tom nagonu koji je tu glavno gorivo (svi znamo sta je to ) bazirati test a to je agresija iz teritorije (pozitivna i shodna ) nepoverenje ka stranom elementu ,budnost i borbenost !I da dodam ovo jos oko karaktera izvorni pas pas u nameni je jedna kategorija (ako radi valjano posao a radi jer ga coban ne bih hranio dzabe) je pored genetskog potencija koji nesporno ima, ima i ajmo reci i obuku tj pripremu za istu namenu to su i delom stecena iskustva ,urbani pas vojni ili izlozbeni ima isto odredjena stecena iskustva u skladu sa nacinom drzanja (vojni cisto cuvarsku) izlozbeni zbog nacina drzanja i svih ostalih parametara ne moze se automatski iskljuciti kao nekarakteran tu bi uzgoji test jako pomogao cisto da jednika pokaze potencijal,ovo su neki moji stavovi voleo bi da cujem i ostali sta misle!Potencijal u karaternom smislu je sustina sta ja aj da kazem zastupam ,da pas pokaze da bi kroz odredjene stecene radnje mogao da je u definiciji namene.Mada ja mislim da sarcima ni jednim ne manjka karaktera ,jako solidan pas u tom aspektu!
 1. Load more activity